Çok çabuk geçtik inan sevdanın yollarından (ÖPTÜM YANAKLARINDAN) hikayesi notasu

Makam: Hüzzam

Bestekar: Turhan Taşan

Sanatçı: Bülent Ersoy

Güftekar: Aşkın Tuna

Usül: Düyek

Turhan Taşan, 3 Ağustos 1948’de Samsun’da doğdu. 1984–1998 yılları arasında, söz yazarı ve besteci olarak "Kalp Kalbe Karşı Derler", "Aynı Çatı Altında" "Biraz Geç Kalmadın mı?", "Üzüldüğün Şeye Bak", "Öptüm Yanaklarından","Sarsam Diyorum", "Oldu mu Ya", "Gözlerin Kaldı" isimli şarkılarıyla Milliyet Gazetesi Yılın En Sevilen 10 Şarkısı anketlerinde 10 defa ödüllendirildi.

Öptüm Yanaklarından

 

Turhan Taşan hemen hemen her gün arkadaşı güfte yazarı olan Aşkın Tuna kendisine telefon edermiş. Konuşmaların sonunda Turhan Bey hadi öptüm yanaklarından der telefonu öyle kapatırmış.

 

Yine böyle günlerden birinde kapatılan telefonun arkasından Aşkın Tuna yine telefon açmış: “Ağabey her konuşmamızın arkasından öptüm yanaklarından diyorsun, sen yoksa bana güfte yazmam için mesaj mı vermek istiyorsun?” demiş.

 

Turhan Taşan da “Hadi yaz bakalım” der.

 

Aşkın Tuna ertesi günü “Öptüm yanaklarından” güftesini yazıp göndermiş. Turhan Taşan 6 ay güfteye dokunmamış. 1988 Yılında Hülya Sözer, Taşan’dan yeni albümü için besteler yapmasını isteyince o motivasyonla bu şiiri 15 dakika içinde Hülya Sözer için besteliyor. Hülya Hanım’da albümünde Üstadın 7 şarkısını yorumluyor. Eselerden biri de “Öptüm Yanaklarından” oluyor.

 

Çok çabuk geçtik inan sevdanın yollarından

Elveda derken sana öptüm yanaklarından

Oturup konuşalım mazimizi anmadan

Bu günden sonra dostuz öptüm yanaklarından

Çekilip gidiyorum aşk dolu yıllarından

Mutluluk diliyorum öptüm yanaklarından 


Hazırlayan: Suat Yener