Çukurova Öğretmenler Korosu

Çukurova Öğretmenler Korosu

Çukurova Öğretmenler Korosu, 2011 yılında Gönül ve Savaş Oytun çifti öğretmen arkadaşları Mehmet Şahin, Tekin Duran, Pakize İçer, Remzi İspir ve Bedir Rumelli’in Oytun Sanat Merkezi’nde meşk yapmaları ile başlamış. Daha sonra iştirakler ile gelişmiş ve çoğunluğu öğretmenlerden oluşan koro şekline gelmiş.

 

Koro çalışmalarını yılda iki konser vererek sonuçlandırmış. Ayrıca Huzur Evi sakinleri yararına konserler düzenlemiştir. Koronun hocalığını Kanuni Savaş Oytun, şefliğini Gönül Oytun yapıyor.

 

Çukurova Öğretmenler Korosu, çalışmalarını her Salı günü saat 19.30-21.30 arasında Hacı Hatice Turgut Anadolu Lisesi Salonu’nda yapıyor. Koroya katılmak isteyen musikişinaslar 0505 757 57 09 no’lu telefonu arayabilirler.

Gönül Oytun

 Gönül Oytun, daha ortaokul yıllarında arkadaşları ile grup kurarak müzikle ilgilenmeye başladı. Gazi Üniversitesi Müzik Bölümü’nü bitirdikten sonra 1986 yılında Adana Kozan Lisesi’nde müzik öğretmenliğine başladı. Bu yıllarda Kozan Lisesi’nde Tarih Öğretmenliği yapan Kanuni Savaş Oytun ile tanıştı. Bu tanışma evliliğe kadar gitti. Türk sanat Müziği’ne olan aşkı da başlamış oldu.

Beraberce Kozan Musiki Derneği’ni kurdular. Oytun çiftinin evliliklerinden 1990 yılında doğan Gökçe Bahar Çukurova Üniversitesi Konservatuarı’nı dönem birincisi olarak bitirdi. Çukurova Devlet Senfoni Orkestrasında Viyonolsel sanatçısı olarak görev yaptı. Karşıyaka Oda Orkestrası’nda Viyola sanatçısı olan Bahar, Mimar Sinan Güzel Sanatlar  Üniversitesi’ndeyüksek lisans eğitimi yapıyor.1997 yılında dünyaya gelen Aydeniz ise; Çukurova Üniversitesi Konservatuarı’nda piyano eğitimi yapıyor.

 

Adana Huzurevi Korosu, Adana Barosu Oda Korosu ve Çukurova Öğretmenler Korosu şefliklerini yürütmektedir.

 

Savaş Oytun

 

Kanun sanatçısı, bestekâr Savaş Oytun 1961 Kayseri doğdu. Musikişinas aileden gelir. Çocukluk yıllarında amcası Klarnet İsmail Oytun’dan etkilenerek musiki hevesi başladı. Henüz 13 yaşında kanunla tanıştı ve Cemal Oytun’dan kanun dersleri aldı. Daha sonra ud çalmaya heveslendi ve amcası Sedat Oytun ve kardeşi Zafer Oytun’dan ud dersleri aldı. 1985 yılında Ankara Üniversitesi Dil, Tarih ve Coğrafya Fakültesini bitirdi. Öğrencilik yıllarında Ankara’ya gelen Yüksel Uzel, Bülent Ersoy, Neşe Karaböcek gibi daha birçok sanatçıya kanunu ile eşlik etti.

 

Adana’da çeşitli okullarda çalıştıktan sonra 2007 yılında Sabancı Anadolu Lisesi’nden emekli oldu. Eşi Gönül Oytun ile Adana Huzurevi Korosu’nda, Adana Barosu Korosunda ve Çukurova Öğretmenler Korosu’nda çalışmalarını sürdürmektedir. Beste çalışmalarına da önem veren Oytun, sözlerini Arif Nihat Asya’nın yazdığı “Beş Ocak” şiirini besteleyerek Adana kültürüne armağan etti.

 

Sözlerini Yakup Ziya Genç’in yazdığı “Bir meçhul sefere çıkmış gibiyim” şiirini Rast ve Dağıstan Kılıçaslan’nın “Bu ayrılık ne sana ne bana fayda” isimli şiirini Hüzzam makamında besteledi.

Hazırlayan: Suat Yener

Lütfen kaynak belirmeden kullanmayın.