Musikişinas Ekim Toplantısı

Musikişinas Ekim Toplantısı

Geçen aydan

                                        Özür dilerim…

Kısa fakat bize çok uzun gelen yaz tatilini ardından, özlem bitti ve eylül ayının ilk çarşamba günü Musikişinas dostların bir araya gelmesi ile gecemiz başladı.

2011-2012 Sezonunun ilk faslını Halil İzlemek hazırlamıştı. Halil Bey’i herkes Ekoroma Market’lerden tanıyordu. Fakat üstadın şairlik ve bestekârlık özelliğini de biliyorduk. Koroyu yönetmedeki ve repertuar hazırlamadaki başarısını o gece öğrenmiş olduk. Halil Hoca, dersine çok iyi çalışmış. Fasıl boyunca koroyu ve sazları kontrolü altında tutmadaki başarısı Musikişinas topluluğuna çok keyifli bir gece yaşattı.

 

Tamburi Osman Bey’in Hicaz Hümayun Peşrevinin ardından,  Sadullah Ağa’nın “Nideyim Sahn-ı Çemen”. Yürük Semaisi ile başlayan fasıl “Yürü Dilber Yürü” Hicaz Türküsü ile sona erdiği zaman salondaki tüm dostların mutluluk gözlerinden okunuyordu.

 

Kısa bir aradan sonra Meltem Yenyıl, Avni Anıl’ın Kürdîlihicazkâr şarkısı “Ah Bu Şarkıların Gözü Kör Olsun” ve Sadettin Kaynak’ın Segah Şarkısı “Bir Rüzgardır Gelir Geçer Sanmıştım” şarkısını billur sesi ile yorumladı. Meltem, Adana’nın yetiştirdiği sanatçılardan Murat Yenyı’n kardeşi. Eğit-Der musiki korosunda annesi Mehtap Yenyıl ile birlikte musiki çalışmalarına katılıyor.

 

 

 

Çukurova Musiki Derneği’nin üyesi İlyas Türkiliş, Selçuk Tekay’ın “Unutamazsın” ve Adanalı Bestekâr Suphi İdrisoğlu’nun Rast makamında “Özlem çiçekleri ektim gönlüme” şarkılarıyla geceye renk verdi.

 

 

 

Genç yetenek Engin İçer, Müzeher Güyer’in, eşi Ekrem Güyer için yazdığı ve Şekip Ayhan Özışık’ın Karcığar makamında

Bestelediği “Unutmadım Seni Ben Unutmadım”  ve Teoman Alpay’ın “Böyle Mi Esecekti Son Günümde Bu Rüzğar” şarkılarını güzel yorumladı.

Sıra gecenin bombasına gelmişti. Geçenlerde bir dostumun güftesini Halil İzlemek’e bestelemesi için verdim. “Ne oldu?” diye sorduğumda. “Dur abi” dedi. “Geçenlerde Ertunç’un (Toprakezen) kitabından bir şiir yakaladım. Bomba! Bomba!” dedi. Besteyi ilk olarak çalışmalarda dinledim hoşuma gitti. Fakat üstat bombanın fitilini o gece çekti. Güzel sesi ve yorumuyla Funda Şenel şarkıyı söyleyince salon adeta büyülenmişti. Gece bittiğinden herkesin dudaklarından “Özür Dilerim” kelimesi çıkıyordu. Eee… Üstat şiiri bu kadar güzel bestelerse, Funda kardeşimizin güzel yorumuyla ortaya güzel şarkı çıkmış oldu. Şimdi bu Hicaz şarkının sözlerini hatırlayalım.

 

 

 

 

Özür dilerim

 

Nedense gözlerin dargın bakıyor

Sitemin bana mı söyle bileyim

O gülen gözlerden yaşlar akıyor

Bilmeden kırdıysam özür dilerim.

 

Seni ben bilerek üzer  miyim hiç?

Sevdiğim o kalbi kırar mıyım hiç?

Taptığım mihrabı yıkar mıyım hiç?

Bilmeden kırdıysam özür dilerim.

 

Borsa Restaurant programında Feridun Dalgınlı ve Zafer Halaçoğlu için bir şey söylemeye gerek yok sanırım. Komite üyelerimiz Mustafa Şimşek ve Mümtaz Yurdaer güzel sesleriyle geceye keyif veren isimlerdendi.

 

Kısacası gece tek kelimeyle mükemmeldi. Emeği geçen tüm musikişinas dostlarına teşekkür ederiz. 

 

Suat Yener

 

Musikişinas Eylül Hicaz Fasıl Korosu. Bilge Aykut, Ayhan Sağay, Yalçın Öcal,Engin İçer, Mehtap Yenyıl, Meltem Yenyıl.Halil Tüm, Ece Tüm Berk, Hamdi Karanfil, Mümtaz Yuldaer,  Funda Şenel, İlyas Türkiliş, Ferit Kenan, Hatice Kenan Kumru.

Sazlar: Kanuni Nadir Serin, Kemani Sabri Gelicili, Udi Ercan Şen, Klarnet Mustafa Oymakçı, Ritim Saz Fırat Ersayar.

 

Şef: Halil İzlemek